Proiectul de lege care include prevederea de interzicere a pariurilor prin Internet a fost adoptat de Congresul american, el mai trebuind doar sa fie semnat de presedintele Bush pe 7 noiembrie pentru a deveni lege.
Dat fiind ca acesta este un
Proiectul de lege care include prevederea de interzicere a pariurilor prin Internet a fost adoptat de Congresul american, el mai trebuind doar sa fie semnat de presedintele Bush pe 7 noiembrie pentru a deveni lege.
Dat fiind ca acesta este un proiect al conservatorilor americani, nu exista nicio temere ca acordul lui Bush nu va fi obtinut. Noua lege va interzice bancilor si companiilor care emit carti de credit din Statele Unite sa proceseze plati catre companiile de pariuri online.
Proiectul de lege, initiat de un republican, dar care raspunde unui efort de decenii al mai multor politicieni americani de a interzice aceasta practica, a putut fi adoptat numai dupa negocieri intense intre parlamentari si dupa ce a fost atasat unui proiect de lege din domeniul transportului maritim.
Dat fiind ca cea mai mare parte a veniturilor industriei de pariuri online este realizata in urma operatiunilor din Statele Unite, aceasta va fi lovita puternic de noua lege.
Primele semne se vad deja la Bursa din Londra, unde sunt cotate majoritatea companiilor de pariuri online. Dupa cum informeaza Mediafax, cotatiile actiunilor firmelor din domeniul jocurilor de noroc au inregistrat ieri pierderi de pana la 60%, determinand o reducere de 6,5 miliarde de dolari a valorii totale a companiilor.
Titlurile firmei britanice PartyGaming, operatorul site-ului PartyPoker, au pierdut de exemplu 58% din valoarea lor, cele ale Sportingbet au pierdut 58%, in vreme ce actiunile 888 au fost cotate cu 38% mai putin.
Cele trei companii au anuntat ca cel mai probabil vor iesi cu totul de pe piata americana in aceste conditii si au emis avertismente in ceea ce priveste profiturile pe care le vor realiza in 2006 si 2007. Noua lege din Statele Unite va afecta si companiile producatoare de software pentru pariurile online. Astfel, compania Playtech a inregistrat o scadere de 42% a cotatiei actiunilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.